maanantai 19. syyskuuta 2011

Liltsu eskarissa, part 2

Tänään oli toinen kerta pentukurssia. Oltiin hallissa Tuulissuolla. Hyvin meni tälläkin kertaa, mehän parannetaan kuin sika juoksua joka kerta! ;)
Ihan ensiksi ohjaaja Paula ja pari katsojaoppilasta istuivat keskellä hallia namit kädessä, ja koiran kanssa piti mennä siihen moikkaamaan.  Voitte kuvitella, että Lilla oli hieman epäluuloinen alkuun. Rohkaistui kuitenkin ihan hyvin siinä, ja kävi kaikilta ottamassa namit kädestä.
Seuraavaksi tehtiin luoksetuloharjoitus niin, että ohjaaja piti koiraa, ja muut kurssilaiset muodostivat kujan, jonka läpi koiran piti juosta omistajan kutsuessa. Tämä tehtiin kolme kertaa, ja joka kerralla kujaa pienennettiin. Liltsu tuli rohkeasti ja hienosti ahtaankin kujan läpi!
Sitten tehtiin pari harjoitusta kieltämiseen. Ensin laitettiin lautaselle nameja, ja kiellettiin murisemalla. Sitten laitettiin kolme lautasta koiran matkan varrelle, ja piti kävellä ohi pitkällä narulla ja tarvittaessa kiellettiin ei-sanalla. Nämä meni meiltä helposti; murisin ehkä kerran, niin sen jälkeen Lilla ei harkinnutkaan menevänsä kupille. Samoin kun mentiin lautasten ohi, niin Lilla hädin tuskin kiinnostui lautasista. Mamma (ja nakit taskussa) oli kiinnostavampi. :)
Viimeiseksi kerrattiin edelliskerran katseharjoitus.
Lopuksi pennut pääsivät leikkimään toistensa kanssa. Lilla ottikin jo reippaasti kontaktia sekä toisiin koiriin että ihmisiin. Olipa kivaa, ja tuntuu, että kurssi on kyllä hyödyllinen jo pelkän sosiaalistamisen kannalta!

Kotipihalla naapurin Juha tuli vastaan, ja mitä ihmettä, Lilla juoksi häntä heiluen moikkaamaan! :) Juhakin kehui, että onpas Lilla rohkaistunut! Tästä on hyvä jatkaa, huomenna pentuagiin!

Minun reipas, pieni ja rohkea silkkihiiri. <3

Ja ainiin, tavattiin aikaisemmin tänään tosi kiva nainen, jolla oli vesikoira ja puolivuotias barberin pentu! Lillaa ei ollenkaan ujostuttanut niiden kanssa tutustua; pientä suosimista ilmassa... ;) He asuvat kuulemma ihan meidän kulmilla, varmasti nähdään vielä!

2 kommenttia:

  1. Se noissa pentukursseissa on just hyvä, että koira sosiaalistuu :) Samanlaista ohjelmaa teillä on, kun oli Incan kanssa kun oltiin Janitan pentukurssilla, kujanjuoksua sun muuta lautasmallia!

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä ne on hyödyllisiä! Koska me Tuija nähtäis? Lillalla on jo ikävä siukkua! :)

    VastaaPoista