maanantai 3. lokakuuta 2011

Pentukurssia ja aktivointia :)

Tänään oltiin Liltsun kanssa taas pentukurssilla. Olipa muuten jännä huomata, että pikkuisen on muuttunut mun "aran" koiran olemus muiden koirien seurassa. Nytkin kun mentiin halliin, niin Lilla suunnilleen paukutteli henkseleitä että tänne vaan kaikki kaverit, MINÄ olen saapunut! Meinas jo mennä hermo kun se ei alkuun keskittynyt mihinkään muuhun kuin pomppimaan kavereita päin... Onneks rauhoittui sit kun ruvettiin hommiin.
Ensin tehtiin odottamisharjoitus. Käveltiin koiran kanssa eteenpäin, ja ohjaaja Paula vielä houkutteli koiraa eteenpäin. Koiralle annettiin odottamiskäsky, ja rullattiin remmi samalla lyhyemmäksi menemällä koiran luo. Siinä palkattiin, ja sitten vapautettiin toiseen suuntaan kuin missä houkutus oli.

Sen jälkeen tehtiin harjoitus, missä ensin piti kiemurrella koiran kanssa ihmisten ohi pitäen koiraa kontaktissa. Koira ei siis saanut mennä omin luvin tervehtimään ihmisiä. Sitten pysähdyttiin jonkun ihmisen eteen, pyydettiin koira istumaan ja palkattiin. Tämän jälkeen annettiin lupa mennä moikkaamaan edessä olevaa ihmistä, ja samalla juostiin itse pois ja kutsuttiin koira luokse. Tässä harjoituksessa saatiin paljon kehuja kontaktista, Lilla olikin ihan super, ei yhtään vilkuillutkaan ihmisiä vaan tapitti mua. Ja mikä mukavinta, meni silti rohkeasti moikkaamaan luvan saatuaan vierasta ihmistä. Kutsuttaessa kirmasi kyllä heti mun perään. Hieno!

Lopuksi käytiin vielä erilaisia aktivointijuttuja läpi, ja saatiin kokeilla erilaisia aktivointileluja. Lilla syttyi eniten perinteisille kongeille, mutta ne oli toisaalta aika helppoja. Myös sellainen puinen kiekko oli ihan hitti! Siinä oli siis monta pyörivää kerrosta, ja kerrosten välissä oli koloja nameja varten. Sitten kun koira pyöritteli kerroksia tassuilla ja nenällä, namit tulivat esiin. Aktivointileluja oli Paulalla myös myynnissä. Taidan ostaa ensi kerralla Lillalle sellaisen kiekkolelun, sillä se oli tosi paljon edullisempi Paulalla kuin kaupassa! Ihan hyvä tapa koiran kuluttaa aikaa, kun mami on pois kotoa. :)

Sitten vielä lopuksi leikittiin. Lillahan menee nykyään jo ihan kympillä muiden mukana, tänään jopa niin paljon, et sain ihan oikeasti pyydystää sitä kun oli kotiinlähdön aika!

Kurssin jälkeen tultiin kotiin. Lilla söi ison annoksen, ja sen jälkeen vatsa pömpöllä nukahti mun syliin sohvalle. :) Huomenna treenit jatkuu agilityn merkeissä, jee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti