lauantai 8. lokakuuta 2011

Kaupunkikävelyä ja hampaiden vaihtumisshowta...

En ole saanut jostain syystä päivitettyä tänne kuulumisia muutamaan päivään, ohjelma on herjannut, että ei onnistu. Nyt näköjään toimii taas. :)

Keskiviikkona oltiin pentukurssiin kuuluvalla kaupunkikävelyllä. Tavattiin Kuralan Kylämäessä, ja siitä lähdettiin ensin jonossa Kylämäen hiekkateille. Hiekkatiellä piti antaa pennulle tehtäviä huolimatta siitä, että pennut olivat ihan innoissaan kaikesta ihmis- ja koiramäärästä. Lilla kuunteli alun kohkailun jälkeen hienosti, tuli sivulle, istui, meni maahan yms kuuliaisesti. Sen jälkeen mentiin pyörätien reunaa jonossa, ja jokainen vuorollaan käveli jonon ohi viimeiseksi. Samalla harjoiteltiin koirien ja ihmisten ohittamista ja kontaktia. Ongelmitta sujui tämäkin.

Eräs perhe kulki meidän koirajonon ohi, ja perheen lapsi osoitti Lillaa ja huusi: " Hei äiti, tuolla menee yksi lammaskin!" Hei kiitti vaan... :D

 "Minäkö muka lammas?? Lapsen kannattais olla kuulolla siellä biologian tunneilla..."

Sitten mentiin pareittain Supermarket Hilan tiloihin, ja siellä ajeltiin hissillä ja mentiin kahdenlaisia portaita. Lopuksi vielä parkkiksella harjoiteltiin näyttelyä varten. Koira piti laittaa seisomaan paikallaan, ja ohjaaja Hanna kulki muka tuomarina arvioimassa. Viimeiseksi käytiin läpi sitä, miten koira kannattaa opettaa tulemaan autosta ulos odottamalla lupaa. Lilla teki autoharjoituksen hyvin, mutta me nyt ollaankin auton kanssa pelattu päivittäin niin eihän siinä ongelmaa olekaan.


Ihan kiva kerta kaikkinensa, ja koirien mielestä varmasti hurjan hauska ja jännittävä. :)

Muuten meno on ollut aika tavanomaista, tosin Lillan hampaiden vaihtuminen aiheuttaa välillä harmaita hiuksia emännälle. Katsokaas kun tuo puremisen tarve on aika kova, hyvässä ja pahassa... Lilla on testaillut kutittavia ikeniään myös hyvin ei-toivottuihin paikkoihin... Oon yrittänyt laittaa sille kaikenmaailman sallittuja pureskelun kohteita pitkin kämppää.

Tänään on taas sateisten ja myrskyisten päivien jälkeen ihanan kuulas ja aurinkoinen syyspäivä, ja mulla sopivasti vapaa! Oltiin Lillan kanssa jo aamutallissa. Ihana aamu! Tallilla tehdään isoja pihatöitä, mm. parkkipaikkaa ja vedetään sähköjä ja vesiä pienempään tallirakennukseen. Työmiehet tulivat kaivureineen jo aamusta. Lillaa jännitti ensin aika paljon sekä miehet että koneet ja äänet, mutta ihan tahallaan annoin sen siinä ihmetellä, ja nopsasti tyttö siitä reipastuikin. Päivällä oltiin jo sulassa sovussa päiväkahvilla työmiesten kanssa.

Nyt Lilla huilaa päiväunilla, ja kohta lähdetään Vehmaalle treffaamaan Liisaa ja koiria. Mulla taitaa olla taas aika rauhallinen ilta tän päivän ulkoilujen ansiosta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti