maanantai 26. maaliskuuta 2012

10 kk täys!

Heipparallaa pitkästä aikaa (taas, mä oon nykyään surkea bloggaaja)!
Täällä me tallataan tasaista arkea kahden jalan, kahdeksan tassun ja neljän kavion voimin. Kovasti ihmetellään, että tänäkin vuonna se talvi vaan väistyy kevään tieltä, ja lumet sulaa kohisten.

Putti-herralla on perinteiseen tapaan kevättä rinnassa, huoh... Mikä niihin seesteisiin suomenjuntturoihin menee näin keväisin?? Joka vuosi sama juttu, vuoden ainoat matsit otetaan näihin aikoihin, kun tuppaa unohtumaan käytöstavat, ruunaus, ratsastusopit ja kaikki muukin... Ja se on muuten kiva tunne, kun 700kg narun jatkeena päättää ruveta vallattomaksi... Onneksi Putti on loppupeleissä niin vässykkä kuitenkin, että kaikesta selvitään parin viikon muistin virkistyksellä.Pojilla on tarhassa niin rajut hevosenleikit, sananmukaisesti, ettei riimut meinaa pysyä päässä. Enemmän kuin kerran ollaan poimittu molempien riimuja milloin kaulalta roikkumasta, milloin suusta...Ruu-kissa täyttää lauantaina 8 vuotta! Kevätaurinko saa kissa"mummon" hyrisemään ja vaihtamaan karvansa. Imuri kiittää ahkeraa ulkoilutusta siivouskaapista... Ruun päivät menevät leppoisasti, "hmm, söiskö vai nukkuisko? Jos eka söis, ja sit nukkuis..."

Lilla-pieni täytti eilen jo 10 kk! Tässä tyttelin tuorein kuva, hups vaan, karva vaaleni entisestään alasajon yhteydessä. Nyt se on kyllä aika söötti, kun ei enää näytä ihan kynityltä kananpojalta... Tänään käytiin heittämässä myös talviturkki, sillä kyllähän itseään kunnioittava espanjankääpiö(lieju)vesikoira nyt jo maaliskuussa ui... Oltiin siis metsälenkillä pitkästä aikaa, ja meno oli sen mukaista... Mentiin metsäpolkua järven sivussa, ja vauhdin hurmassa Lilla juoksi myös järven jäälle, tai sille ohuelle jäännökselle jäästä... pikkuisen mamman sydäntä kouraisi, mutta onneksi koira oli niin nopea ja kevyt, että pikkukakkosen "varokaa heikkoja jäitä"-tunnari kävi vain nopsasti mielessä... Järvipolskuttelun sijaan Lilla löysi metsästä virkistävän lammikon, ja sinne siis!! Häntä tötteröllä, varmaan viistoista kertaa... Kotona kuraista kakaraa odottikin sitten lämmin suihku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti